Presentation Information

[T3-O-15]Water quality of sake brewing water and cultural geology in the Southern Fossa Magna area

*Ken-ichiro HISADA1, Shiho YABUSAKI2, Yukihiko KARATA3 (1. Bunkyo University, 2. Research Institue for Humanity and Nature, 3. Dank Co., Ltd.)
PDF DownloadDownload PDF
【ハイライト講演】久田氏は,これまでに北海道を除く日本列島の日本酒仕込水の水質と地質との関係,さらには仕込水の性質が清酒醸造に与える影響について調査をおこなっている.今回は南部フォッサマグナの中心地である山梨県での調査結果を発表する.また,調査地域の名産として名高い山梨ワインについても考察をおこなう.(ハイライト講演とは...)

Keywords:

sake brewing water,Southern Fossa Magna,Jomon period

Login required to view

Login is required to view some content.

Comment

To browse or post comments, you must log in.Log in