JSTUTC
9:00 AMAug 29, 2025 12:00 AM
10:00 AM1:00 AM
11:00 AM2:00 AM
12:00 PM3:00 AM
1:00 PM4:00 AM
2:00 PM5:00 AM
3:00 PM6:00 AM
4:00 PM7:00 AM
5:00 PM8:00 AM
Room A(2F 121)
Room B(2F 122)
Room C(2F 123)
Room D(2F 124)
Room E(3F 131)
Room F(3F 133)
Room G(3F 134)
Room H(3F 137)
Room I(4F 141)
Room J(4F 142)
Room K(4F 143)
Room L(5F 151)
Room M(5F 152)
Small research topic meeting(1:10 PM - 2:00 PM JST)
[KS01]

研究小集会①食品と水

企画委員会主催 協賛:一般財団法人旗影会
世話人:熊谷 仁(共立女子大学),萩原 知明(東京海洋大学)
世話人代表:亀山 眞由美(企画委員長・農研機構高度分析研究センター)
研究小集会
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3Aa01-10]

Physical property of food

Chair:Shingo Matsukawa
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Oral presentation(2:15 PM - 5:15 PM JST)
[3Ap01-12]

食品機能 その他食品機能

座長:渡辺 章夫(十文字学園女子大学)、山下 正道(日本大学生物資源科学部)、山口 勇将(日本大学生物資源科学部)
B 食品機能 (Food Function)
Small research topic meeting(1:10 PM - 2:00 PM JST)
[KS02]

研究小集会②卵

企画委員会主催 協賛:一般財団法人旗影会
世話人:長谷川 峯夫(一般社団法人ディレクトフォース),笹原 亮(キユーピー株式会社)
世話人代表:亀山 眞由美(企画委員長・農研機構高度分析研究センター)
研究小集会
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3Ba01-10]

Physical property of food

座長:西津 貴久(岐阜大学)、中本 裕之(神戸大学)、藤井 修治(東洋大学)
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Oral presentation(2:15 PM - 4:30 PM JST)
[3Bp01-09]

Processing Manufacturing technology

Chair:Akihiro Nakamura
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Small research topic meeting(1:10 PM - 2:00 PM JST)
[KS03]

研究小集会③大豆

企画委員会主催 協賛:一般財団法人旗影会
世話人:中森 俊宏(不二製油株式会社)
世話人代表:亀山 眞由美(企画委員長・農研機構高度分析研究センター)
研究小集会
Oral presentation(2:15 PM - 4:45 PM JST)
[3Cp01-10]

Processing Manufacturing technology

Chair:Noriyuki Igura
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Small research topic meeting(1:10 PM - 2:00 PM JST)
[KS04]

研究小集会④果汁

企画委員会主催 協賛:一般財団法人旗影会
世話人:稲熊 隆博(会津大学)
世話人代表:亀山 眞由美(企画委員長・農研機構高度分析研究センター)
研究小集会
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3Da01-10]

Processing Manufacturing technology

Chair:Yoshihiko Ozaki
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Oral presentation(2:15 PM - 4:45 PM JST)
[3Dp01-10]

Processing Manufacturing technology

座長:梅田 拓洋(農研機構食品研究部門)、植村 邦彦(新潟食料農業大学)、岡 大貴(東京農業大学)
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Small research topic meeting(1:10 PM - 2:00 PM JST)
[KS05]

研究小集会⑤穀物

企画委員会主催 協賛:一般財団法人旗影会
世話人:中村 健治(株式会社日清製粉グループ本社)
世話人代表:亀山 眞由美(企画委員長・農研機構高度分析研究センター)
研究小集会
Oral presentation(2:15 PM - 5:00 PM JST)
[3Ep01-11]

Hygiene, Sterilization, Antibacterial activity

Chair:Shuichi Masuda
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3Fa01-10]

感性評価,官能評価

座長:佐藤 吉朗(東京家政大学)、南 育子(米沢栄養大学)、我如古 菜月(福山大学)
A 食品成分,食品分析 (Food Ingredients, Food Analysis)
Oral presentation(2:15 PM - 4:15 PM JST)
[3Fp01-08]

食品物性、発酵、酵素利用

Chair:Takashi Kuda, Tomohiko Nishino
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3Ga01-10]

食品分析

Chair:Masatomi Hosoi
A 食品成分,食品分析 (Food Ingredients, Food Analysis)
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3Ha01-10]

フレーバー物質、色素

Chair:Toshiki Enomoto
A 食品成分,食品分析 (Food Ingredients, Food Analysis)
Oral presentation(2:15 PM - 4:15 PM JST)
[3Hp01-08]

穀物

Chair:Sayuri Akuzawa
C 農畜水産物とその加工品 (Agricultural product, Livestock product, Seafood, and their processed products)
Luncheon Seminar(12:00 PM - 12:50 PM JST)
[3LS-04]

ライトモデルDCRで始めるレオロジー測定と、レオ・インピーダンスの革新

司会:渡辺 雅樹 (ティー・エイ・インスツルメント・ジャパン株式会社 営業課)
演者:髙野 雅嘉 (ティー・エイ・インスツルメント・ジャパン株式会社 アプリケーション課)

ティー・エイ・インスツルメント・ジャパン株式会社 共催

会場:1号館4階142講義室(J会場)

Luncheon Seminar
Oral presentation(9:00 AM - 11:15 AM JST)
[3Ja01-09]

穀物

座長:藤井 恵子(日本女子大学)、沖 智之(中村学園大学)、高村 仁知(奈良女子大学)
C 農畜水産物とその加工品 (Agricultural product, Livestock product, Seafood, and their processed products)
Luncheon Seminar(12:00 PM - 12:50 PM JST)
[3LS-05]

サラダファースト~サラダを食べて健康に~

司会:久能 昌朗(東京農業大学)
演者:白男川 太一(キユーピー株式会社 研究開発本部)

キユーピー株式会社 共催

会場:1号館4階143講義室(K会場)

Luncheon Seminar
Oral presentation(9:00 AM - 11:15 AM JST)
[3Ka01-09]

野菜、果実

Chair:Tomohiro Noguchi
C 農畜水産物とその加工品 (Agricultural product, Livestock product, Seafood, and their processed products)
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3La01-10]

Fermentation, Enzyme application

Chair:Masataka Uchino, motokazu nakayama
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)
Oral presentation(9:00 AM - 11:30 AM JST)
[3Ma01-10]

Fermentation, Enzyme application

Chair:Taisuke Watanabe
D 食品工学、加工、保蔵、バイオテクノロジー (Food Engineering, Process, Storage, and Biotechnology)